Gerda, Jo (achter), Remko en Bea Tijs zijn trots op hun varkensbedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerda, Jo (achter), Remko en Bea Tijs zijn trots op hun varkensbedrijf. © Ronald Hissink

Heetense boer wil met 10.000 extra varkens een bijdrage leveren aan beter milieu: ‘Omvang heeft alleen maar voordelen’

Tienduizend varkens extra op de boerderij en tóch bijdragen aan een beter milieu? Remko Tijs denkt niet alleen dat dat kan, hij weet het zeker. De varkensboer uit Heeten loopt over van enthousiasme als hij praat over zijn uitbreidingsplannen, maar begrijpt ook dat niet iedereen dat meteen doet. „De plannen leveren écht een bijdrage aan de omgeving.”

6 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Vroeger had je niet deze grootte stallen.Was toen ook beter dan nu mega stallen,en niet fatsoenlijk met beesten omgaan.!!
 • H.W.M. Galle

  1 jaar geleden
  Verbazingwekkend in wat voor bochten men zich in die sector wringt om recht te praten wat krom is. De intensieve veehouderij is het failliet van onze samenleving. Het zal ook deze gasten niet lukken de ondergang van de sector te keren. Helaas zal het nog veel dierenleed opleveren voor het echt zo ver is. Daarom nu beginnen met de sanering van deze schandvlek op de beschaving.
 • Rob Oost

  1 jaar geleden
  Het is triest om te lezen dat deze veebeulen echt denken dat ze iets goeds voor de varkens doen. Varkens zijn heel intelligente dieren (slimmer dan de meeste honden) en leven natuurlijk gewoon het liefst buiten en worden ook liever niet op jonge leeftijd vermoord. Iedereen die varkens eet en het eten van honden raar vindt, zou eens goed bij zichzelf kunnen nadenken wat nu eigenlijk het verschil is. Ik zie ze nauwelijks. Mensen, eet gewoon geen/minder vlees.
 • J. Ruth

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af of Rudy het artikel wel gelezen heeft...
 • Stephan Edelijn

  1 jaar geleden
  Wat een kortzichtige reactie Rudy, al snap ik je punt wel. De stikstof problematiek is een stevige en daar past uitbreiding veestapel niet zo goed bij. Het plan van dit gezin lijkt er goed doordacht uit te zien. Wil je het goed doen dan veestapel laten verkleinen én dit soort plannen doorvoeren. Ofwel, wie levert zijn gedateerde veehouderij in? Zolang dat niet gebeurt doet de veehouderij waar ze erg goed in is. Dat is technologische vooruitgang aanwenden voor productie. Is dat de bedoeling??