Volledig scherm
Flip Jonkman (Lentheweg 10) is ervan overtuigd dat de uitbreiding van het bedrijventerrein pal achter zijn woning komt. © Google

Heinoër Jonkman wil meepraten over bedrijventerrein ‘in weiland’

Flip Jonkman uit Heino is boos op de gemeente Raalte, omdat zij hem niet heeft ingelicht over de geplande uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort. Jonkman is ervan overtuigd dat de gemeente deze wil realiseren in het weiland waaraan zijn tuin grenst. ,,Dit is de enige locatie in Heino waar plek is voor 3,5 hectare.”

Jonkman, die sinds circa 1985 aan de Lentheweg woont, zegt niet tegen de komst van meer industrie te zijn. Hij wil wel dat er minimaal ‘iets’ (een buffer, red.)  tussen zijn tuin en toekomstige bedrijven komt. ,,Over het hoe en wat is geen enkel overleg met ons geweest. Zo ga je toch niet de bewoners om?”

Een gemeentewoordvoerder zegt dat de raad nog moet beslissen over het aankopen en ontwikkelen van grond. Als dit besluit 19 september valt, volgt eerst een verkenning waar de uitbreiding precies moet komen. ,,Die zal in elk geval aansluiten op het bestaande bedrijventerrein Blankenfoort.  De voorbereidingen moeten nog beginnen, vandaar dat er nog geen inspraak is geweest.”

Salland