Dennis van Vilsteren (links) en Reitse Sybesma maakten samen een kinderboek. Het grasveld van Summercamp Heino speelt een rol in het verhaal.
Volledig scherm
Dennis van Vilsteren (links) en Reitse Sybesma maakten samen een kinderboek. Het grasveld van Summercamp Heino speelt een rol in het verhaal. © Liselotte Kolthof

Heinoër schrijft kinderboek, vader overleden Tobias illustreert

Marechaussee Dennis van Vilsteren uit Heino had tijd over en besloot een kinderboek te schrijven. Het werd een verhaal over vriendschap, nazi’s en ziekte. ,,Omdat in het leven niet alles goed gaat’’, zegt de schrijver. Daar kan de illustrator van Op zoek naar een schat over meepraten. Reitse Sybesma verloor zijn zoon Tobias aan hersenstamkanker. Een deel van de opbrengst van het boek is voor de naar Tobias vernoemde stichting.

 1. Hoe houd je Raalter pubers van de drank? ‘Wees je als ouder bewust van je eigen drinkgedrag’
  PREMIUM

  Hoe houd je Raalter pubers van de drank? ‘Wees je als ouder bewust van je eigen drinkge­drag’

  Kinderen pikken meer van je op dan je als ouder soms denkt. Geef daarom het goede voorbeeld als het gaat om zaken die voor nieuwsgierige pubers aantrekkelijk zijn, zoals alcohol en drugs. ,,In de cultuur op het platteland is met z’n allen zuipen wat gebruikelijker”, zegt Evelien Meijer van Tactus verslavingszorg. Morgenavond is er voor ouders uit Raalte een online informatieavond over jongeren, alcohol en drugs.
 2. Krijgt Lemelerveld het meest uitdagende klimbos van Nederland?
  PREMIUM

  Krijgt Lemeler­veld het meest uitdagende klimbos van Nederland?

  Als het aan Ronny Langenkamp van Stichting Natuurlijk Heidepark ligt, heeft Lemelerveld volgend jaar het leukste en meest uitdagende klimbos van Nederland. In het grote park van 30.000 vierkante meter met eikenbomen en waterpartijen, worden momenteel vijftig klimelementen, stevige plateaus en honderden meters ziplines op 10 meter hoogte aangelegd. De eerste waaghalzen kunnen al in het voorjaar van 2021 een klimmetje wagen.
 1. 170.000 euro voor een stuk deur met een Banksy erop
  Play

  170.000 euro voor een stuk deur met een Banksy erop

 2. Trump zal Witte Huis verlaten als hij verliest
  Play

  Trump zal Witte Huis verlaten als hij verliest

Salland