Dennis van Vilsteren (links) en Reitse Sybesma maakten samen een kinderboek. Het grasveld van Summercamp Heino speelt een rol in het verhaal.
Volledig scherm
Dennis van Vilsteren (links) en Reitse Sybesma maakten samen een kinderboek. Het grasveld van Summercamp Heino speelt een rol in het verhaal. © Liselotte Kolthof

Heinoër schrijft kinderboek, vader overleden Tobias illustreert

Marechaussee Dennis van Vilsteren uit Heino had tijd over en besloot een kinderboek te schrijven. Het werd een verhaal over vriendschap, nazi’s en ziekte. ,,Omdat in het leven niet alles goed gaat’’, zegt de schrijver. Daar kan de illustrator van Op zoek naar een schat over meepraten. Reitse Sybesma verloor zijn zoon Tobias aan hersenstamkanker. Een deel van de opbrengst van het boek is voor de naar Tobias vernoemde stichting.

 1. Verbazing in Haarle na jubelstemming over aanpak N35: ‘Hier zal een soort flessenhals ontstaan’
  PREMIUM

  Verbazing in Haarle na jubelstem­ming over aanpak N35: ‘Hier zal een soort flessen­hals ontstaan’

  Van Wijthmen tot en met Mariënheem werd het nieuws over de aanpak van de N35 met gejuich ontvangen. Ongelijkvloerse kruisingen, veilige oversteekplekken en een rondweg. Maar Haarle deelt niet mee in die feestvreugde, zeggen diverse politieke partijen en Plaatselijk Belang Haarle. Terwijl verantwoordelijk wethouder Jelle Beintema (CDA) zich juist zeer positief uitlaat over het nieuws.
 2. Zanger Erwin Nyhoff uit Heeten hoopt op felbegeerd plekje in Top 2000 met nummer over ‘puberverdriet’
  PREMIUM

  Zanger Erwin Nyhoff uit Heeten hoopt op felbegeerd plekje in Top 2000 met nummer over ‘puberver­driet’

  De grootste hit die zanger Erwin Nyhoff uit Heeten schreef is het nummer You Still Think. Het liedje ontstond op zijn slaapkamer op een boerderij in Hessum bij Dalfsen, waar de puberende Nyhoff zijn liefdesverdriet onder woorden probeerde te brengen. Nu hoopt hij met dit nummer over puberverdriet het bastion van de Top 2000 binnen te dringen. ,,Een plek in de lijst is niet alleen mooi, het levert ook boekingen op. Ik moet als muzikant ook overleven in deze tijd.”
 3. Treinreizigers Raalte en Heino moeten nog even wachten op extra parkeerruimte bij station
  PREMIUM

  Treinreizi­gers Raalte en Heino moeten nog even wachten op extra parkeer­ruim­te bij station

  Het is een al langer gekoesterde wens: meer parkeerplaatsen bij de stations in Raalte en Heino. De gemeente Raalte en de NS willen hier samen werk van maken. Maar dit project laat nog even op zich wachten. ProRail wil eerst de capaciteit van het hele traject Zwolle-Enschede onder de loep nemen. ,,We moeten voorkomen dat we dingen aanpassen die later weer aangepast moeten worden’’, zegt wethouder Dennis Melenhorst.
 1. Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"
  Play

  Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"

 2. Rick Hammink raakte gewond door een carbidkanon
  Play

  Rick Hammink raakte gewond door een carbidka­non

Salland