Stichting Goede Buren gaat pakketjes met spullen om het huis te verduurzamen gratis rondbrengen in Olst en Wijhe. Martha Beeker en Paul Hendriksen van de stichting hebben er zin in.
Volledig scherm
PREMIUM
Stichting Goede Buren gaat pakketjes met spullen om het huis te verduurzamen gratis rondbrengen in Olst en Wijhe. Martha Beeker en Paul Hendriksen van de stichting hebben er zin in. © Gerard Vrakking

Het huis duurzamer maken? De gemeente Olst-Wijhe deelt uit en de pakketjes worden op de fiets bezorgd

Tweeduizend woningbezitters in Olst-Wijhe kunnen vanaf april allerhande producten bestellen om het huis te verduurzamen, zonder ervoor te betalen. De spullen worden betaald uit een subsidiepot van de gemeente en gekocht bij de lokale bouwmarkten. Stichting Goede Buren uit Olst zorgt voor de logistiek: van een webshop tot het op de fiets bezorgen van de bestelde spullen. 

 1. Regionale marktkooplui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’
  PREMIUM

  Regionale marktkoop­lui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’

  Ze ervaren nog altijd schreeuwende rechtsongelijkheid. De marktkooplui van non-food (alles dat niet eetbaar is), mogen hun waren nog steeds niet verkopen, terwijl andere ondernemers hun klanten wél mogen bedienen, al dan niet op afspraak. Marktkooplieden uit de regio vestigen hun hoop daarom op protesten en een eventuele rechtsgang, want ze dreigen aan de coronamaatregelen ten onder te gaan.
 1. Tulpenfestivals van start, maar wat is er eigenlijk te zien
  Play

  Tulpenfes­ti­vals van start, maar wat is er eigenlijk te zien

 2. Moeder schaatsbroers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'
  Play

  Moeder schaats­broers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'

Salland