Volledig scherm
© Lars Smook

Historisch Schouwspel in Den Ham gaat niet door: ‘Erg verdrietig’

De eerste bouwwerken waren al geplaatst, 250 acteurs hadden zich voorbereid op een mooie dag. Maar het Historisch Schouwspel in Den Ham gaat zaterdag niet door. 

De organisatie heeft besloten het evenement, dat jaarlijks tienduizend bezoekers uit heel het land trekt, voor het eerst in de historie af te gelasten wegens de weersverwachting. “We zijn hier allemaal heel erg verdrietig", zegt bestuurslid Jack de Groot over het besluit.

De organisatie wil geen risico's nemen rondom de veiligheid. “Het gaat hard waaien. Stel dat stands omwaaien en er gebeurt iets: dat moet je niet willen. Bovendien komt er ontzettend veel regen, waardoor alles nat regent.” Het besluit kwam volgens De Groot op advies van de Technische Commissie. 

Er zouden 250 acteurs deelnemen aan het evenement. Daarnaast hadden 35 standhouders zich ingeschreven.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland