archief/Ronald Hissink
Volledig scherm
PREMIUM
© archief/Ronald Hissink

Hoe gaat het met de corona-opvang voor asielzoekers in Laag Zuthem? ‘Vorige week was er helemaal niemand’

Op Park Den Alerdinck worden sinds oktober 2020 met corona besmette asielzoekers opgevangen. Na een hoge piek in maart, is de ‘uitwijklocatie’ in Laag Zuthem de afgelopen maanden gestaag leeggelopen. Is de laatste landelijke besmettingspiek nu ook zichtbaar in de aantallen op het Sallandse landgoed? ,,Ik denk niet dat de landelijke tendens hier ook zichtbaar wordt. Vorige week was er helemaal niemand’’, zegt Alet Bouwmeester van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

 1. Kermis enige onderdeel van Olsterfeest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’
  PREMIUM

  Kermis enige onderdeel van Olster­feest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’

  Het is nog steeds niet als andere jaren, maar inwoners van Olst krijgen dit jaar toch een vleugje mee van het Olsterfeest. De kermis is, ook dit jaar, het enige onderdeel dat wel door gaat. Er mogen maximaal honderd personen tegelijk de kermis op. Kinderen onder de achttien jaar krijgen een polsbandje zodat ze met zijn tweeën tegelijk in een attractie kunnen. „De rest van onze energie steken we in volgend jaar.”
 2. Wijhese buurt schrikt van plan appartementen achter De Tellegen: ‘Woonplezier is toch ook wat waard’
  PREMIUM

  Wijhese buurt schrikt van plan appartemen­ten achter De Tellegen: ‘Woonple­zier is toch ook wat waard’

  De kans dat er een appartementengebouw komt te staan op een deel van het groene veld achter De Tellegen in Wijhe, veroorzaakt veel onrust in de buurt. Omwonenden vrezen voor het laatste groene stukje in het oude deel van het dorp. ,,Ik snap dat het geld oplevert voor de gemeente, maar het woonplezier behouden van tientallen gezinnen rondom het veld is toch ook wat waard.’’

Salland