Hendrik Jan Bökkers noemt Raalte de ‘zelfbenoemde hoofdstad van Salland’. Op de foto treedt hij op tijdens het jaarlijkse Stöppelhaene.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Jan Bökkers noemt Raalte de ‘zelfbenoemde hoofdstad van Salland’. Op de foto treedt hij op tijdens het jaarlijkse Stöppelhaene. © Gerard Vrakking

Hoe verkoop je ‘het merk’ Raalte? ‘Zoals de Roalter Wind waait, waait-ie nergens!’

‘Er gaat niets boven Groningen’ of ‘Gewoon Zwolle’. Het zijn van die slogans waarvan je je afvraagt wat steden ermee willen bereiken. Toch is er gemeenten veel aan gelegen om zichzelf aan te prijzen. De gemeente Raalte wil de komende jaren ook inzetten op zelfpromotie. Maar wat maakt Raalte uniek? ,,Het is niet het mooiste dorp, maar iedereen houdt hier wel van een feestje.”

 1. Blitse elektrische wagens overtuigen twijfelaars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’
  PREMIUM
  VIDEO
  5

  Blitse elektri­sche wagens overtuigen twijfe­laars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’

  Wel oren naar elektrisch rijden, maar is de aanschaf van een duurzame auto ver weg? Speciaal voor twijfelaars en belangstellenden was er zaterdag in Zutphen een E-Experience Day. Dé gelegenheid om een proefritje te maken in elektrische auto’s van allerlei merken én de kans om al je vragen te stellen over elektrisch rijden. De Stentor maakt ook een proefritje en is niet de enige. ,,Ik had niet verwacht dat een elektrische auto zo snel zou optrekken.”

Salland