Hendrik Jan Bökkers noemt Raalte de ‘zelfbenoemde hoofdstad van Salland’. Op de foto treedt hij op tijdens het jaarlijkse Stöppelhaene.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Jan Bökkers noemt Raalte de ‘zelfbenoemde hoofdstad van Salland’. Op de foto treedt hij op tijdens het jaarlijkse Stöppelhaene. © Gerard Vrakking

Hoe verkoop je ‘het merk’ Raalte? ‘Zoals de Roalter Wind waait, waait-ie nergens!’

‘Er gaat niets boven Groningen’ of ‘Gewoon Zwolle’. Het zijn van die slogans waarvan je je afvraagt wat steden ermee willen bereiken. Toch is er gemeenten veel aan gelegen om zichzelf aan te prijzen. De gemeente Raalte wil de komende jaren ook inzetten op zelfpromotie. Maar wat maakt Raalte uniek? ,,Het is niet het mooiste dorp, maar iedereen houdt hier wel van een feestje.”

 1. Treinreizigers Raalte en Heino moeten nog even wachten op extra parkeerruimte bij station
  PREMIUM

  Treinreizi­gers Raalte en Heino moeten nog even wachten op extra parkeer­ruim­te bij station

  Het is een al langer gekoesterde wens: meer parkeerplaatsen bij de stations in Raalte en Heino. De gemeente Raalte en de NS willen hier samen werk van maken. Maar dit project laat nog even op zich wachten. ProRail wil eerst de capaciteit van het hele traject Zwolle-Enschede onder de loep nemen. ,,We moeten voorkomen dat we dingen aanpassen die later weer aangepast moeten worden’’, zegt wethouder Dennis Melenhorst.
 2. Varkensboer uit Raalte wil aan iedereen laten zien hoe zijn dieren leven: ‘Zo ontstaat er acceptatie en waardering’
  PREMIUM
  VIDEO

  Varkens­boer uit Raalte wil aan iedereen laten zien hoe zijn dieren leven: ‘Zo ontstaat er acceptatie en waardering’

  Varkensstallen zijn vaak grote dichte schuren. Niets te zien van het leven binnen, vanaf de buitenkant. Bij Stephan Rientjes is dat anders. Hij heeft op zijn erf in Raalte een ‘zichtstal’, waar iedereen naar binnen kan lopen om door het raam naar de roze bewoners te kijken. ,,Mensen weten steeds minder over de herkomst van eten. Daar wil ik als boer zelf iets aan doen.”
 1. Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"
  Play

  Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"

 2. Rick Hammink raakte gewond door een carbidkanon
  Play

  Rick Hammink raakte gewond door een carbidka­non

Salland