Peter Smit is voorlopig interim-directeur van het HOFtheater in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Smit is voorlopig interim-directeur van het HOFtheater in Raalte. © HOFtheater Raalte

HOFtheater in Raalte kiest met Peter Smit voor een tijdelijke directeur

Peter Smit is aangesteld als interim-directeur van het HOFtheater in Raalte. Hij gaat die functie de komende tijd twee dagen per week vervullen. Het is nog niet gelukt om een definitieve opvolger voor Roswyde Burgman te vinden. 

 1. Summercamp Heino gaat gebukt onder ‘recensieterreur’: ‘Je wordt er helemaal flauw van’
  PREMIUM
  2

  Summercamp Heino gaat gebukt onder ‘recensie­ter­reur’: ‘Je wordt er helemaal flauw van’

  Van bedorven kip tot vergelijkingen met strafkampen en van schimmels tot aan voedselvergiftigingen. Als je de recensies moet geloven, zou je je kind of een klas scholieren niet meer naar Summercamp Heino sturen. De zomerkamplocatie is zich van geen kwaad bewust en zegt al tijden te lijden onder ‘recensieterreur’. ,,De enige manier om dit tegen te gaan, is jezelf uitschrijven bij de Kamer van Koophandel.’’
 2. Kort shirt in plaats van winterjas: Nieuw Heetense wagenbouwers klaar voor carnaval (en ‘bult drank’)
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Kort shirt in plaats van winterjas: Nieuw Heetense wagenbou­wers klaar voor carnaval (en ‘bult drank’)

  Nog even de laatste puntjes op de i en dan is wagenbouwgroep CV De Mafklappers uit Nieuw Heeten er klaar voor: het zomercarnaval. Nee, niet zoals ze het in Brazilië vieren. De enige veranderingen zijn de temperaturen en de plek op de kalender. Want door corona zijn alle Sallandse festiviteiten verplaatst naar eind mei en begin juni. ,,Je moet je gewoon insmeren in plaats van een heater aansluiten in de loods. Het heeft wel wat’’, zegt Chiel Hunneman.
 3. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.

Salland