Volledig scherm
PREMIUM
Sven, Koen en Stan kunnen mogelijk toch nog een paar jaar blijven op hun favoriete school, de St. Aloysius in Boskamp. © Liselotte Kolthof

Hoop op langer leven St. Aloysiusschool in Boskamp

Ouders en leerlingen mogen toch weer hoop koesteren dat de St. Aloysiusschool in Boskamp nog twee jaar langer openblijft. De basisschool leek ten dode opgeschreven. Het bestuur had ouders dinsdagavond medegedeeld dat het de St. Aloysius binnenkort gaat sluiten vanwege de zeer slechte staat. Een aantal ouders drong daarna aan op onderzoek naar alternatieven. Het bestuur besloot hierin mee te gaan.

Renovatie van het 102 jaar oude gebouw, dat kampt met een chronisch vochtprobleem, is de enige ontsnappingsroute voor de rooms-katholieke school met zijn 59 leerlingen.  ,,Vandaar dat ik de betrokken ouders heb voorgesteld: laten we een aantal partijen aanschrijven met de vraag wat kun je op het gebied van klimaat, werktuigbouwkunde en bouwkunde. Als blijkt dat de school tegen een aanvaardbare prijs kan worden opgeknapt, willen we daar heel serieus naar kijken”, zegt medebestuurder Bart de Grunt van scholenstichting mijnplein waaronder de St. Aloysius valt.

Salland