Volledig scherm
De horecaboot in Wijhe mag eindelijk open en heeft een nieuwe naam. © Paul Draaijer

Horecaboot Wijhe mag vrijdag open

De horecaboot aan de Loswal in Wijhe mag eindelijk open. Onder de nieuwe naam Terras ‘De Loswal’ opent uitbater Jaap Doorgeest vrijdag de deuren. ,,Ik ben blij dat het eindelijk zover is.”

Doorgeest was er al een tijdje uit met Jan Grootenhuis, eigenaar van de horecaboot. Maar omdat de vergunningen nog niet rond waren, mocht de horecaboot niet open. Normaal gesproken zou dat al met Pasen het geval zijn.

Kaart

Inmiddels heeft de gemeente groen licht gegeven en kan Doorgeest dus aan de slag. In eerste instantie is dat nog met een beperkte kaart. Maar een lekkere kop koffie, een speciaal biertje, een tosti en zelfgemaakte friet kunnen de eerste bezoekers al wel krijgen.

Onduidelijkheid

Met de heropening van de horecaboot komt een einde aan een periode van onduidelijkheid. De vorige uitbater van de horecaboot, Katinka Durkstra, verhuisde met haar Little River Café naar camping ’t Haasje in Fortmond. Na haar vertrek was het voor eigenaar Grootenhuis lastig op korte termijn een nieuwe uitbater te vinden. Horeca bij de Loswal, met haar camperplaatsen, werd node gemist.

Vernieuwd

Bij de nieuwe start hoort ook een nieuwe naam. De horecaboot gaat dus voortaan als Terras ‘De Loswal’ door het leven. Vrijdag 24 mei mag de boot eindelijk open. Doorgeest vertelde eerder al aan deze krant dat bezoekers een vernieuwde horecaboot kunnen verwachten. Maar dat het gezien de korte aanlooptijd, stap voor stap zal gebeuren.

Salland