Een voorbeeld van een tot woonhuizen omgebouwde boerderij met stallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van een tot woonhuizen omgebouwde boerderij met stallen. © Maeten ontwerpt

Huis als beloning voor sloop lege schuur? Op het platteland van Raalte slaat het aan

Oude en vervallen boerderijschuren slopen en daarvoor in de plaats een huis op het platteland mogen bouwen. Deze opzet slaat in het buitengebied van Raalte goed aan. Sinds de invoering van deze rood-voor-roodregeling in 2012 groeide het aantal bewoners in het buitengebied met 16 procent.

 1. Stichting Goede Buren Olst-Wijhe stelt toekomst veilig: ‘De spaarpot is nu weer goed gevuld’
  PREMIUM

  Stichting Goede Buren Olst-Wij­he stelt toekomst veilig: ‘De spaarpot is nu weer goed gevuld’

  Het spande erom, maar het voortbestaan van de Goede Buren Verzamelwinkel in Olst is gered. Naast een succesvolle crowdfundingsactie, kon de stichting door de inkoopactie ‘Dubbelbesparen’ de spaarpot extra vullen. Bestuurslid Paul Hendriksen: ,,We hebben ontdekt dat we als stichting zo’n omvangrijke klus best goed aankunnen. Hierdoor hebben we nu een steviger basis onder het initiatief.’’
 2. Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’
  PREMIUM

  Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’

  De ledenaantallen van scoutingverenigingen schieten door het dak. Nog nooit wilden zoveel kinderen zich voegen bij de kabouters, bevers of welpen. Maar een volgend probleem dient zich aan: er is een groot tekort aan begeleiders, blijkt uit een rondvraag onder verenigingen. Bij een scoutingvereniging uit Lochem wordt zelfs het clubhuis te klein. ,,We barsten echt uit onze voegen.”
 3. Team Top700 verguld met geld van Goudhaentje 2020: ‘We kunnen nóg meer mooie dingen doen voor de Luttenbergers’
  PREMIUM

  Team Top700 verguld met geld van Goudhaen­tje 2020: ‘We kunnen nóg meer mooie dingen doen voor de Luttenber­gers’

  De gemeente Raalte reikt over ruim twee maanden weer het Goudhaentje uit, een aanmoedigingsprijs voor een initiatief dat bijdraagt aan inwonersparticipatie. Team Top700 uit Luttenberg werd begin januari van dit jaar verrast met een speciaal Goudhaentje. De organisatie stak de Luttenbergers in mei vorig jaar tijdens de lockdown een hart onder de riem met de speciale muziekstreaming Samen Sterk Luttenberg.

Salland