Houtdorp in Mariënheem vindt dit jaar niet in de manege plaats. Kinderen kregen opdracht om thuis te timmeren en zagen aan een bouwwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtdorp in Mariënheem vindt dit jaar niet in de manege plaats. Kinderen kregen opdracht om thuis te timmeren en zagen aan een bouwwerk. © Liselotte Kolthof

Huizen in Mariënheem vol bouwmateriaal: kinderen timmeren en zagen voor Houtdorp hun bouwwerk thuis

Timmeren en zagen in de manege van Mariënheem is dit jaar vanwege de corona niet mogelijk. Dan maar thuis een hut bouwen, opperde de organisatie en gaf elk kind een tas met materiaal om het mooiste bouwwerk te maken. Voor vele ouders in Mariënheem leverde dat een schrikbeeld op. Toch zit er ook een voordeel aan.

 1. Trailerhelling Loswal in Wijhe blijft steil ondanks petitie: ‘Hij is niet aangelegd voor recreatief gebruik’
  PREMIUM

  Trailerhel­ling Loswal in Wijhe blijft steil ondanks petitie: ‘Hij is niet aangelegd voor recreatief gebruik’

  Bij de Loswal in Wijhe is de trailerhelling bij de IJssel zó steil dat je er nauwelijks een pleziervaartuig te water kan laten. Dat moet toch anders kunnen, dacht Wijhenaar Gerwin Noltes. Met een petitie die door bijna 700 mensen is ondertekend voelde hij zich gesterkt in zijn wens om de trailerhelling aan te passen. Maar de watersportliefhebbers hebben pech, de helling blijft zo steil. De reden? Hij is niet voor recreatief, maar voor zakelijk gebruik aangelegd.
 2. Bij Heetense familie De Raaij kun je reizen per rails boeken: ‘Treinen is veel groener en leuker dan vliegen’
  PREMIUM

  Bij Heetense familie De Raaij kun je reizen per rails boeken: ‘Treinen is veel groener en leuker dan vliegen’

  Melissa (25), Jessica (21) en Dennis (29) de Raaij verhuisden een jaar of negen geleden met hun ouders van Oud-Beijerland naar Heeten. In het Sallandse land is de lucht immers schoner en het land groener dan in de Rijnmond. Daar had het duurzaam denkende gezin De Raaij dringend behoefte aan. Hun ‘groene instelling’ leidde tevens tot een eigen bedrijfje: The Train Travellers.
 1. Vlaamse buschauffeur redt vrouw van spoorwegovergang
  Play

  Vlaamse buschauf­feur redt vrouw van spoorweg­over­gang

 2. Premier Rutte komt met zelfkritiek in toeslagenaffaire
  Play

  Premier Rutte komt met zelfkri­tiek in toeslagen­af­fai­re

Salland