Een luchtdoelterp van de IJssellinie bij Olst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een luchtdoelterp van de IJssellinie bij Olst. © Vincent Jannink

IJssellinie krijgt opknapbeurt dankzij subsidie provincie Overijssel

De IJssellinie krijgt een opknapbeurt om nog aantrekkelijker te worden voor bezoekers. Dankzij een flinke subsidie van de provincie komt er onder meer een escaperoom in een bunker, en wordt een andere bunker gerestaureerd.

Tot grote vreugde van Stichting IJssellinie, Stichting IJssellandschap en de gemeente Olst-Wijhe heeft de provincie Overijssel 86.949 euro toegezegd. Zelf dragen de drie instanties ook nog bij waardoor er in totaal bijna 145 duizend euro beschikbaar is.

 1. Voor het eerst gaat er een streep door Triatlon Holten: ‘Met pijn in het hart dit besluit genomen’
  PREMIUM

  Voor het eerst gaat er een streep door Triatlon Holten: ‘Met pijn in het hart dit besluit genomen’

  In 2015 mochten recreanten door het extreem warme weer niet meedoen, maar ging de Triatlon Holten nog wel door voor professionals. Nu gaat er voor het eerst in de geschiedenis een streep door het gehele evenement. Dat heeft de organisatie besloten. Het is volgens voorzitter Martin Pieters onverantwoord om in de coronacrisis het internationale sportevenement eind juni door te laten gaan.
 2. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Salland