Archieffoto van Park Den Alerdinck in Laag Zuthem. Op het terrein waren arbeidsmigranten gehuisvest, maar er bleek van alles mis op het gebied van brandveiligheid. Op de foto zijn de betreffende huisjes waar de arbeidsmigranten woonden niet te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Park Den Alerdinck in Laag Zuthem. Op het terrein waren arbeidsmigranten gehuisvest, maar er bleek van alles mis op het gebied van brandveiligheid. Op de foto zijn de betreffende huisjes waar de arbeidsmigranten woonden niet te zien. © FOTO HISSINK

Illegale bewoning arbeidsmigranten op Den Alerdinck in Laag Zuthem

Er blijken illegaal arbeidsmigranten op Park Den Alerdinck in Laag Zuthem gewoond te hebben. Een deel van de woningen op het park voldoet volgens burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte niet aan de veiligheidseisen. Parkeigenaar Wouter Koning bestrijdt dit en zegt dat de woningen inmiddels aan alle eisen voldoen. 

 1. Uitzinnig Raalter publiek geniet van zomers carnaval: ‘Jemig, 222 weken geleden was de laatste optocht’
  PREMIUM
  Met video

  Uitzinnig Raalter publiek geniet van zomers carnaval: ‘Jemig, 222 weken geleden was de laatste optocht’

  Er komt wat los bij de Raaltenaren tijdens de Grote Sallandse Carnavalsoptocht. Ontlading en blijdschap. Het mag dan mei zijn met flink wat hogere temperaturen, het carnavalsfeest is er niet minder om. ,,Normaal dans en drink je jezelf wel warm, maar met deze pakken aan hoef je dat niet te doen’’, zegt Jesper de Bruijn, van carnavalsvereniging De Stöppelkaters.
 2. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.

Salland