Archieffoto van Park Den Alerdinck in Laag Zuthem. Op het terrein waren arbeidsmigranten gehuisvest, maar er bleek van alles mis op het gebied van brandveiligheid. Op de foto zijn de betreffende huisjes waar de arbeidsmigranten woonden niet te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Park Den Alerdinck in Laag Zuthem. Op het terrein waren arbeidsmigranten gehuisvest, maar er bleek van alles mis op het gebied van brandveiligheid. Op de foto zijn de betreffende huisjes waar de arbeidsmigranten woonden niet te zien. © FOTO HISSINK

Illegale bewoning arbeidsmigranten op Den Alerdinck in Laag Zuthem

Er blijken illegaal arbeidsmigranten op Park Den Alerdinck in Laag Zuthem gewoond te hebben. Een deel van de woningen op het park voldoet volgens burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte niet aan de veiligheidseisen. Parkeigenaar Wouter Koning bestrijdt dit en zegt dat de woningen inmiddels aan alle eisen voldoen. 

 1. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.
 2. Lammergier brengt op Lemelerberg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstreffer’
  PREMIUM
  foto's & audio
  1

  Lammergier brengt op Lemeler­berg herder Anita en vele anderen in vervoering: ‘Dit is mijn gelukstref­fer’

  Een zeldzame lammergier zette de Lemelerberg de afgelopen dagen op stelten. De reusachtige vogel streek vanuit Zuid-Europa neer op de heide, waar het vrouwtje een door schaapherder Anita Wichers klaargelegd kadaver verorberde. Toen had ze het rijk nog alleen, maar later volgden honderden spotters. ,,Deze vogel is zo groot, die hoef je niet te zoeken.”
 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen
  Play

  Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen

Salland