Harrie Kiekebosch zet zich in voor insectensnelwegen door heel Salland zodat de kleine beestjes makkelijk hun weg kunnen vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Harrie Kiekebosch zet zich in voor insectensnelwegen door heel Salland zodat de kleine beestjes makkelijk hun weg kunnen vinden. © Ronald Hissink

Insectensnelweg moet biodiversiteit in Salland impuls geven: ‘We gaan kijken wat we anders kunnen doen’

Salland Zoemt en het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) slaan de handen ineen om op zoveel mogelijk plekken insecten de ruimte te geven. Waterwegen die in het beheer zijn van het waterschap worden ingezet als ‘insectensnelwegen’ en particuliere grondbezitters in het buitengebied worden opgeroepen om hun land íets anders in te richten: ,,Als het goed gaat met insecten, gaat het goed met de natuur”, zegt Harrie Kiekebosch.

1 reactie

  • H de Vries

    2 maanden geleden
    Eindelijk! Maar jammer dat het geen initiatief van het waterschap zelf is. Herstel biodiversiteit hoort standaardprocedure te zijn bij waterschappen ( en gemeenten, als overheden). Verdroging is bijv. voor een groot deel veroorzaakt door de waterschappen die het grondwaterpeil te laag houden. Gelukkig gaan burgers tegenwoordig over de waterschappen via verkiezingen. In 2023 weer kiezen, dan voor echte groene waterschapsbesturen.