Is dat een wolf midden op de weg bij Schoonheten?

videoStond daar maandagavond een wolf midden op de Schoonhetenseweg bij Schoonheten? Milanda Schaapherder uit Raalte meende van wel en haalde meteen haar mobieltje tevoorschijn. ,,Wat een groot beest, het leek wel een beer.’’

Update: was het een wolf? Hier het antwoord.

Ze kon haar ogen niet geloven toen ze het beest rond de klok van acht uur het bloed van een geplet dier zag likken. ,,Het is een donker bosweggetje, een beetje achteraf, het beest stond midden op de weg. Het droeg geen halsband en had striemen op de huid. Ik dacht meteen aan een wolf. Wat een groot beest zeg, het leek wel een beer. Het stak boven de motorkap van mijn Peugeotje uit.’’ ‘Dit moet ik filmen’, bedacht ze en haalde haar telefoon tevoorschijn. Pas na enkele keren claxonneren verdween het dier in het duister. 

Facebook

Eenmaal thuis zette Schaapherder de beelden op Facebook en die werden meteen driftig gedeeld. ‘Mensen let op jullie huisdieren! Vooral mensen die hier dichtbij wonen!!’ waarschuwt ze in een begeleidend tekstje. Niet iedereen gelooft trouwens dat er een wolf te zien is. ‘Is toch gewoon een hond’, schrijft iemand. Een ander: ‘Dat je dan als schaapherder een wolf tegenkomt. Hoe groot is die kans'. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Wolf of hond op de Schoonhetenseweg? © Milanda Schaapherder
  1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

    Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

    Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland