Mevrouw Winters woont aan de Sekkelanden in Boskamp. Het appartementencomplex waar zij in woont, is van Salland Wonen. De rest van het terrein behoort tot Carinova, die de blokken aanleunwoningen op hun beurt weer laten beheren door Alvast Beheer bv. vestiging Zwolle. Een complexe situatie die haar wooncomfort niet ten goede komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Winters woont aan de Sekkelanden in Boskamp. Het appartementencomplex waar zij in woont, is van Salland Wonen. De rest van het terrein behoort tot Carinova, die de blokken aanleunwoningen op hun beurt weer laten beheren door Alvast Beheer bv. vestiging Zwolle. Een complexe situatie die haar wooncomfort niet ten goede komt. © Fleur Reijngoudt

Jannie (74) dacht in een seniorenflat in Boskamp te wonen, maar zit nu als oudere tussen de jongeren

Negen jaar geleden betrok Jannie Winters (74) een seniorenflat aan de Sekkelanden in Boskamp. Maar vorig jaar besloot verhuurder Salland Wonen de appartementen open te stellen voor woningzoekenden van alle leeftijden. En dat niet alleen, ook de aanleunwoningen van Carinova tegenover Jannie's woning worden inmiddels anit-kraak verhuurd aan jongeren. ,,Mijn hele leefklimaat is veranderd.’’

 1. Wesepe moet nog langer geduld hebben voordat dorpsicoon herbouwd is: molenwieken komen eind volgend jaar
  PREMIUM

  Wesepe moet nog langer geduld hebben voordat dorpsicoon herbouwd is: molenwie­ken komen eind volgend jaar

  Een dag voordat Wesepe in april 1945 bevrijd werd, ging de korenmolen van het dorp in vlammen op. Driekwart eeuw later staat er aan de Bokkelerweg iets wat al sterk lijkt op een molen, maar één cruciaal onderdeel ontbreekt: de wieken. Het prestigeproject van Henry Franken heeft minimaal een jaar vertraging opgelopen, maar dat is volgens de toekomstig molenbewoner geen probleem. „Ik heb geduld, het is een project voor de lange termijn.”
 2. Kermis enige onderdeel van Olsterfeest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’
  PREMIUM

  Kermis enige onderdeel van Olster­feest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’

  Het is nog steeds niet als andere jaren, maar inwoners van Olst krijgen dit jaar toch een vleugje mee van het Olsterfeest. De kermis is, ook dit jaar, het enige onderdeel dat wel door gaat. Er mogen maximaal honderd personen tegelijk de kermis op. Kinderen onder de achttien jaar krijgen een polsbandje zodat ze met zijn tweeën tegelijk in een attractie kunnen. „De rest van onze energie steken we in volgend jaar.”
 3. Driemaal scheepsrecht voor Rondje Pontje Rock rond de IJssel bij Olst en Wijhe: ‘Nu gaat het écht door’
  PREMIUM

  Driemaal scheeps­recht voor Rondje Pontje Rock rond de IJssel bij Olst en Wijhe: ‘Nu gaat het écht door’

  Het is de derde keer dit jaar dat de organisatie de tweede editie van Rondje Pontje Rock op poten zet. Na twee afgelastingen gaat het fiets- en muziekevenement volgend weekend écht door. En door het schrappen van de anderhalvemetermaatregel zijn er ook nog eens extra kaarten beschikbaar. ,,Het is alleen afwachten of we ook een coronacheck moeten doen’’, zegt mede-organisator Leon Ripperda.

Salland