Wedstrijdbeeld uit de eerste editie van de Salland Cup tussen gastheer SC Overwetering en Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Wedstrijdbeeld uit de eerste editie van de Salland Cup tussen gastheer SC Overwetering en Go Ahead Eagles. © Gerard Vrakking

Jeugdtoernooi om Salland Cup definitief afgeblazen

Het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Salland Cup in Olst gaat de komende herfstvakantie definitief niet door. Gastheer SC Overwetering besloot al voordat het kabinet maandag strengere coronamaatregelen afkondigde, dat het evenement dit jaar niet gehouden kan worden. 

 1. De Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’
  PREMIUM

  De Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’

  De natuurgebieden op de Sallandse Heuvelrug genieten van de vele regen die de afgelopen tijd viel. Al is het letterlijk oppervlakkig. Slechts de bodem dicht bij de oppervlakte neemt weer veel vocht op en dat is fijn voor bomen en planten. Maar het waterreservoir diep onder de Heuvelrug, essentieel voor de omliggende natuurgebieden, kampt nog steeds met een groot watertekort. ,,En dat lossen we niet even op.”
 2. Asielzoekers met corona naar speciale opvang in Laag Zuthem: ‘Absoluut niet leuk, maar noodzakelijk’
  PREMIUM
  Video

  Asielzoe­kers met corona naar speciale opvang in Laag Zuthem: ‘Absoluut niet leuk, maar noodzake­lijk’

  Vluchtelingenwerk Nederland is blij dat de gemeente Raalte heeft besloten om ruimte op Park Den Alerdinck in Laag Zuthem beschikbaar te stellen om asielzoekers met corona op te vangen. Die kunnen daar vervolgens in quarantaine gaan. Dat zij dan mogelijk tijdelijk honderden kilometers van hun familie vandaan moeten verblijven, is iets wat in deze situatie dan maar even moet.
 3. Olst-Wijhe moet hand ophouden bij huizenbezitters na gapend gat in begroting: ozb 10 procent omhoog
  PREMIUM

  Olst-Wij­he moet hand ophouden bij huizenbe­zit­ters na gapend gat in begroting: ozb 10 procent omhoog

  Extreme tijden vragen extreme maatregelen. De gemeente Olst-Wijhe heeft in de begroting voor volgend jaar een tekort van 1,2 miljoen. Om dat gat te vullen, wil de gemeente de reserves aanspreken. Maar om de komende jaren financieel gezond te blijven, zijn harde en impopulaire maatregelen nodig. ,,Op een gegeven moment is er geen andere keuze, dan is de koek op’’, zegt wethouder financiën Hans Olthof.

Salland