Volledig scherm
Jill Kleinlugtenbelt boekt nog altijd progressie in de atletiek. Het talent uit Raalte veroverde drie gouden medailles op de Gelders-Overijsselse kampioenschappen in Ede en verbeterde bovendien drie clubrecords van AV Salland. © eigen foto

Jill uit Mariënheem blijft grossieren in gouden plakken

Liefst drie keer goud veroverde Jill Kleinlugtenbelt (13) uit Mariënheem op de open Gelders-Overijsselse kampioenschappen in Ede bij de meisjes D-junioren. Tevens verbeterde zij drie clubrecords van de Raalter Atletiek Vereniging Salland.

Jill, die werd geboren in Lesotho en is geadopteerd door de familie Kleinlugtenbelt, won goud op de onderdelen verspringen (5.01 meter), hoogspringen (1.53 meter) en 60 meter sprint (8.46 seconden). Met deze resultaten staat ze in de nationale top bij de meisjes D-junioren.

Meerkamp

Jill behaalde op 12 en 13 mei ook het goud op de meerkamp over zes onderdelen tijdens de open Gelders Overijssels kampioenschappen in het Fanny Blankers Koen-stadion in Hengelo. Daar deed ze mee op de onderdelen 60 meter horden, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten, verspringen en de 600 meter.

Volledig scherm
Drie gouden medailles heeft Jill Kleinlugtenbelt toegevoegd aan haar almaar groeiende verzameling. © eigen foto

Salland