Volledig scherm
De tunnel onder de Acacialaan. © Google Streetview

Jongen in Raalte gewond nadat onbekende man hem bestormt

De politie is op zoek naar een man die zaterdagochtend in Raalte op een fietsende jongen afrende. De jongen kwam ten val en raakte hierbij lichtgewond.

De jongen fietste over het fietspad van Het Erf. Bij de volkstuintjes vlakbij de tunnel onder de Acacialaan zag hij volgens de politie een onbekende man staan. Deze man rende richting de jongen. Er kwam contact tussen beiden, waarna de jongen ten val kwam en lichtgewond raakte.

Toedracht

Uit privacyoverwegingen wil de politie niets kwijt over de achtergrond van de jongen. Ook kan en wil de politie niets zeggen hoe de jongen ten val is gekomen en wat de verwondingen van de jongen zijn. ,,De juiste toedracht willen we ook graag van eventuele getuigen horen’’, aldus een woordvoerder van de politie.

Wel deelt de politie een omschrijving van de jongen over de man die op hem afrende. Het zou gaan om een blanke man tussen de 20 en 25 jaar. Hij is tussen de 1.80 en 1.90 meter lang en droeg een donkere broek met een donkere jas, waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had getrokken. Daarnaast was de man in het bezit van een fiets.

De politie roept getuigen die de man of de fiets op die locatie hebben gezien op zich te melden.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’
 3. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Salland