Volledig scherm
De Johanna van Burenstraat waar de Heetenaar dinsdag werd mishandeld. © Eigen foto

Jongens filmen mishandeling van 15-jarige Heetenaar

Twee jongens hebben hun mishandeling van een jongen (15) uit Heeten afgelopen dinsdag in Hellendoorn gefilmd. Dat meldt de politie vandaag op Facebook.

De jongen fietste rond 14.30 uur met een vriend over de Johanna van Burenstraat in Hellendoorn. Twee andere jongens fietsten achter hen aan. Ongeveer ter hoogte van de kruising met de Zuid Esweg werd de 15-jarige jongen klemgereden en door een jongen van het andere duo meerdere keren geslagen. De tweede jongen van dat duo heeft dit alles gefilmd met zijn telefoon.

'Stop daarmee!'

Een passerende vrouw is waarschijnlijk het geluk geweest van het Heetense slachtoffer. Zij zag de mishandeling gebeuren en riep: 'Stop daarmee!' Vervolgens kreeg de jongen nog een paar klappen, waarna de mishandeling stopte en de jongen weg kon fietsen.

Nadat er gister aangifte werd gedaan, plaatste de politie vanmorgen een getuigenoproep op de website. De politie is op zoek naar die vrouw. Zij stond met een fiets aan de hand in de buurt toen zij de daders opriep te stoppen. Wie haar kent, of als ze zelf de oproep herkent, kan bellen met 0900-8844.

Social media

Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden. Het is onduidelijk of de daders hun gefilmde mishandeling via social media hebben verspreid. ,,Dat maakt deel uit van het onderzoek", aldus een politiewoordvoerder.

Salland