Ab Visser (r) en Oscar Langeland strijden voor verkeersveiligheid in Olst. Als het aan het duo ligt, komt de tunnel bij de Ter Stegestraat er niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Ab Visser (r) en Oscar Langeland strijden voor verkeersveiligheid in Olst. Als het aan het duo ligt, komt de tunnel bij de Ter Stegestraat er niet. © Gerard Vrakking

Kan fietstunnel in Olst nog worden tegengehouden? Bewoners: ‘Desnoods door tot de Raad van State’

Dat er in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst een fietstunnel komt, is voor een aantal Olstenaren nog geen uitgemaakt zaak. Oscar Langeland en Ab Visser komen in actie en gaan desnoods tot aan de Raad van State. Ze maken het hun plaatsgenoten gemakkelijk om ook in het geweer te komen, door voor iedereen een kant-en-klaar bezwaar klaar te hebben liggen.

Vorige maand presenteerde de gemeente Olst-Wijhe het definitieve plan voor de fietstunnel. Die kost 4,4 miljoen euro, waarvan de gemeente 2,4 miljoen betaalt en de provincie de rest. Dat definitieve plan ligt nu als bestemmingsplan ter inzage. Voor Langeland en Visser (op de achtergrond gesteund door Herman Meester en Joop Lubberding) hét moment om weer ten strijde te trekken.

Salland