Volledig scherm
De voormalige Hartkampschool hier op archiefbeeld. Op deze locatie komen drie koop- en acht huurwoningen. © Redactie De Stentor

Kavels op locatie voormalige Hartkampschool Raalte gaan de deur uit

Op de plek waar ooit de Hartkampschool in Raalte stond moeten binnenkort verschillende type woningen komen. De gemeente Raalte gaat drie bouwkavels uitgeven op de locatie. Daarnaast komen er ook acht zogeheten ‘buitengewoonthuiswoningen’, voor mensen die langer zelfstandig thuis willen wonen. 

De komst van de woningen had aardig wat voeten in de aarde. De gemeente Raalte moet namelijk een verlies slikken van bijna een half miljoen euro. Dat is grotendeels veroorzaakt door de ‘zeer hoge boekwaarde’ van de in 2014 overgenomen Hartkampschool. Deze boekwaarde is de afgelopen jaren alleen maar verder gestegen, door onder meer sloopkosten van de voormalige basisschool en gymzaal. 

Ook een reden voor het verlies, is dat de grondopbrengst lager gaat uitpakken, omdat - als gevolg van prestatieafspraken met SallandWonen - er grotendeels voor huurwoningen is gekozen in plaats van koopwoningen. 

Loting

Woensdag 12 februari wordt er een informatieavond gehouden voor geïnteresseerden. Dit zal plaatsvinden in het HOFtheater. De uiteindelijke kaveluitgifte is op dinsdag 3 maart. Vanwege het grote aantal geïnteresseerden zal via een loting bepaald worden wie er daadwerkelijk mag bouwen. 

De drie kavels zijn geschikt voor zogeheten levensloopbestendige woningen. Dit wil eigenlijk zeggen dat de woningen geschikt zijn voor iedere levensfase, ook als er behoefte aan zorg is. ,,Op deze manier bouwen we aan een duurzame woningvoorraad”, zegt wethouder Wout Wagenmans. 

Huurwoningen

SallandWonen begint in maart met de bouw van de acht huurwoningen. Naar verwachting worden deze woningen het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd. De acht gasloze prefabwoningen zouden oorspronkelijk worden gemaakt in de fabriek van bouwbedrijf Slokker Innovate in Zeewolde en daarna op de bouwlocatie in elkaar gezet.

Nadat Slokker Innovate vorig jaar in opspraak kwam, na een ware klachtenregen van kopers over de prefabwoningen van het bedrijf, besloot Salland Wonen de opdracht te geven aan Aannemersbedrijf Valk uit Daarle. 

Salland