Ralph Kronieger (links) is de nieuwe voorzitter van stichting DagenDoen! Een platform waar welzijnsorganisaties zich bij aan kunnen sluiten om eenzaamheid onder ouderen en statushouders te verminderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ralph Kronieger (links) is de nieuwe voorzitter van stichting DagenDoen! Een platform waar welzijnsorganisaties zich bij aan kunnen sluiten om eenzaamheid onder ouderen en statushouders te verminderen. © Liselotte Kolthof

Kies een activiteit en zeg dag tegen de geraniums; stichting DagenDoen! in Olst helpt ouderen aan vertier

‘Goedendag! Wat gaat u doen vandaag?’ Met een klik op een activiteit kan de dag er voor een eenzaam mens al heel anders uitzien dankzij stichting DagenDoen! uit Olst. Een platform van welzijnsorganisaties in diverse gemeenten. ,,Deze manier is eenvoudig, laagdrempelig en werkt’’, zegt voorzitter Ralph Kronieger.

 1. Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergunning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren
  PREMIUM

  Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergun­ning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren

  Alleen als je een ‘beschermwaardige’ boom in je tuin hebt staan, moet je een vergunning aanvragen als je hem wil kappen. De gemeente Raalte wil minder regels rond particuliere bomenkap binnen de bebouwde kom, maar ondertussen wél beeldbepalende of bijzondere bomen in stand houden. Daarom hebben 610 boomeigenaren van de gemeente te horen gekregen dat ze een boom bezitten die ‘beschermwaardig’ is.
 2. Karavaan rijdt coronaproof langs geslaagd Dalfsen: gefeliciteerd!
  PREMIUM
  video

  Karavaan rijdt corona­proof langs geslaagd Dalfsen: gefelici­teerd!

  Voor de derde keer trekt vandaag een ‘felicitatiedienst’ door de gemeente Dalfsen om geslaagden in het zonnetje te zetten. Tientallen scholieren die vandaag te horen kregen dat ze hun diploma hebben gehaald worden gefeliciteerd door vertegenwoordigers van de gemeente en jongerenwerkers. In drie met kleurrijke slingers en linten versierde auto’s rijden ze coronaproof kriskras door de dorpen en buurtschappen.

Salland