Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Kleding van motorclub aan? Dan is dat in Olst-Wijhe voortaan direct strafbaar

Mensen die in Olst-Wijhe zichtbare uitingen van verboden organisaties als Satudarah, Bandidos en Catervarius dragen, zijn voortaan strafbaar. Dat is één van de belangrijkste wijzigingen van de algemene plaatselijke verordening (apv).

De gemeente vindt het niet langer acceptabel dat in de publieke ruimte nog uiterlijk vertoon plaatsvindt dat verband houdt met verboden organisaties, zoals de motorclubs Satudarah, Bandidos en Catervarius. ,,Gelet op de intimidatie die daarvan uitgaat of uit kan gaan en op de overige redenen voor het verbod en de ontbinding’’, zegt een gemeentewoordvoerder. 

Voorheen was dit pas strafbaar na uitspraak van de rechter, maar daar wil Olst-Wijhe vanuit het oogpunt van openbare orde niet langer op wachten. 

Kleinschalige evenementen

Een andere belangrijke wijziging in de apv is dat inwoners voor kleine evenementen tot honderd personen geen vergunning meer hoeven aan te vragen. Een buurtbarbecue tot 100 personen hoef je voortaan niet meer aan te kondigen bij het gemeentebestuur. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Salland