Volledig scherm
PREMIUM
Sporthal De Achterberg in Luttenberg heeft de eerste laadpaal voor elektrische auto's in de openbare ruimte die via een speciale regeling door inwoners kon worden aangevraagd. © Bert Kamp

Laadpaal bij sporthal in Luttenberg moet elektrisch rijden verder stimuleren

Sporthal De Achterberg in Luttenberg heeft een primeur te pakken. Bij de accommodatie is de eerste laadpaal voor elektrische auto’s in de openbare ruimte in gebruik genomen die via een speciale regeling door inwoners kon worden aangevraagd.

Er stonden in de gemeente pas twee exemplaren in de openbare ruimte: bij het winkelcentrum in Raalte-dorp en bij het Dorpsplein in Heeten.

Primeur

Sinds vorig jaar zomer is het in de gemeente Raalte mogelijk om een laadpaal in de openbare ruimte aan te vragen. De eerste die daar gebruik van heeft gemaakt is Herman Holtmaat, voorzitter van sporthal De Achterberg. De laadpaal is – tegen betaling – voor iedereen te gebruiken en is voorzien van twee oplaadpunten.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

Salland