Driek ter Beek, visboer uit Boskamp, heeft een plan voor de Langstraat in Wijhe: ,,Maak er een ‘shared space’ van.’’ Maar vooral benadrukt hij over de discussie: ,,Ga met elkaar in gesprek.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Driek ter Beek, visboer uit Boskamp, heeft een plan voor de Langstraat in Wijhe: ,,Maak er een ‘shared space’ van.’’ Maar vooral benadrukt hij over de discussie: ,,Ga met elkaar in gesprek.’’ © Ruben Meijerink

Langstraat in Wijhe afsluiten? Dacht het niet! Visboer Driek houdt pleidooi voor ‘shared space’

video & uitslag pollLevendigheid in de Langstraat, dat is volgens Driek ter Beek het cruciale punt in de discussie om de winkelstraat in het dorp wel of niet af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. In een gepassioneerd betoog vat hij de discussie samen en doet hij zijn eigen duit in het zakje: Maak van de Langstraat een ‘shared space’, waarbij gemotoriseerd verkeer ondergeschikt wordt aan de voetgangers.

1 reactie

 • J.G.C.J. Haarsma

  1 jaar geleden
  Het idee van onze visboer om van de Langstraat (Wijhe) een 'shared space' te maken, vind ik vlees noch vis hebben. Geen verkeersregels, geen markeringen op de weg, geen borden en alle weggebruikers zijn gelijk, dat gaat zorgen voor gevaarlijke situaties...deze straat is daarvoor ech te smal en ook niet te vergelijken met Dalfsen. Ik vind een autovrije Langstraat met op vaste uren laden en lossen genoeg moet zijn voor een veilige winkelstraat, wel met parkeerplekken voor autoafhankelijke mensen.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”