Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Alice Wesselink van tennisvereniging Heino. © Martin Hogeboom

Leden mogelijk het schip in bij noodlijdende tennisvereniging Heino

Het water komt tennisvereniging Heino tot aan de lippen. Een financiële strop van vele tienduizenden euro’s dreigt voor de club, door de vertraging van de bouw van het nieuwe clubhuis. Nu blijkt dat bij een mogelijk bankroet van TV Heino ook geld van leden en sympathisanten verdampt. De vereniging ziet financiële en juridische bijstand van de gemeente Raalte als laatste strohalm.

De betrokken leden hadden in 2017 namelijk 37.500 euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuw clubhuis. Voor 250 euro per stuk werden certificaten verkocht aan betrokken leden en overige investeerders. Volgens de eerste plannen had TV Heino eind 2017 een nieuw clubhuis moeten hebben, maar nu, twee jaar later, ligt er alleen een fundering.

Een geschil met de buurman gooide roet in het eten. De realisatie van het clubhuis werd uitgesteld naar het einde van 2018. Maar aan de vooravond van de zomer van 2019 is nog steeds geen zicht op een nieuw gebouw. Daardoor moet de club het nu nog steeds doen met het honk van de naastgelegen tafeltennisvereniging Heino.

Salland