Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Vloedgraven, Jan Amse en Bert Hemeltjen (vlnr) in de Langstraat in Wijhe. © FOTO HISSINK

‘Leegstand in winkelgebied Wijhe lijkt erger dan het is’

Het winkelgebied rondom de Langstraat in Wijhe kampt al langer met leegstaande panden. De afgelopen maanden kwamen er drie nieuwe winkels bij, maar dat kan de problematiek maar deels verhullen. Toch hopen belanghebbenden dat de stijgende lijn blijvend is ingezet.

De leegstand in het winkelgebied Gastvrij Wijhe concentreert zich in de Langstraat ter hoogte van de Kerkstraat. Daar staan liefst zes panden te wachten op invulling. Zes panden, dat is ruim 10 procent van het hele aanbod. Maar ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe en bouwbedrijf Hemeltjen, van wie drie van de zes panden zijn, maken zich geen grote zorgen. ,,Alle winkelgebieden kampen wel met dit probleem”, zegt Jan Amse, naast lid van de ondernemersvereniging ook eigenaar van Elferink Mode, die vlakbij de lege panden staat. Of de leegstand zijn winkel schaadt, kan hij moeilijk inschatten. ,,Dat is niet direct meetbaar. Je ziet wel dat het winkelgedrag verandert, dat mensen inderdaad vaker online kopen. Daar moeten wij op inspelen.”

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.

Salland