Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Leerling Carmel College uit Raalte die zichzelf ziekenhuis in dronk is weer thuis

De minderjarige leerling van het Carmel College in Raalte die vrijdag door alcoholgebruik tijdens een schoolexcursie in het ziekenhuis belandde, is weer thuis. 

Dit laat onderwijsdirecteur Wendy Lemstra van het Carmel College weten. De VWO 4-leerling mocht vrijdagavond het ziekenhuis in Groningen verlaten.

De jongen was vrijdag met zijn klasgenoten en begeleiding per bus naar de Rijksuniversiteit Groningen afgereisd voor een oriëntatie op een mogelijke studie. Volgens Lemstra had de scholier alcohol vanuit huis alcohol meegenomen in een frisdrankfles. In de universiteit ging de jongen plots onderuit, waarop hij naar het ziekenhuis gebracht werd. 

Andere leerlingen waren niet bij het incident betrokken, zegt de directeur. ,,Van tevoren spreek je met leerlingen af welk gedrag je wenst, maar helaas gebeuren dit soort dingen. Dit zijn uitzonderlijke situaties.’’

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland