Lichtfeest brengt Bhutaanse gemeenschap en Raaltenaren bij elkaar

VideoIeder jaar vieren de ongeveer dertig Nepalese en Bhutaanse vluchtelingen in Raalte het Lichtfeest (Deepawali). Een voor de meeste Raaltenaren onbekend feest. Om de culturen met elkaar te verbinden, nodigden de Nepalese Raaltenaren hun plaatsgenoten uit om het zaterdagavond samen te vieren in het zalencentrum De Leeren Lampe. En met succes.

,,Het lichtfeest staat voor blijdschap en het vergeten van alle problemen. Het licht overleeft de duisternis en dat vieren we met dans, kaarslicht, eten en muziek. Het gaat om hoop voor de toekomst. Daarbij is het lichtfeest voor iedereen, dus ook voor Nederlanders”, legt organisator Amber Singh Subba uit.

  1. Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie
    PREMIUM

    Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie

    Moskeeën in Oost-Nederland hebben zich beraden op extra maatregelen rond het vrijdaggebed van vandaag. Aanleiding is de aanslag op twee islamitische gebedshuizen, vorige week vrijdag in Nieuw-Zeeland. Ook de schietpartij in Utrecht draagt bij aan de toenemende gevoelens van onveiligheid. Maar niet overal wordt nog extra gesurveilleerd. Niet nodig, zegt het Raalter moskee-bestuur. ,,Maar als er iets is kunnen we meteen de wijkagent bellen.’’

Salland