Liesbeth Peper (81) en haar trots: haar prachtig groene tuin. Het oude huisje aan de Olsterkampweg gaat in 2021 plaatsmaken voor nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Peper (81) en haar trots: haar prachtig groene tuin. Het oude huisje aan de Olsterkampweg gaat in 2021 plaatsmaken voor nieuwbouw. © FOTO HISSINK

Liesbeth Peper (81) uit Olst kan 6000 euro krijgen, maar wil niet weg uit haar sloopwoning: ‘De rest was snel vertrokken’

Het is er ijskoud in de winter. En vochtig ook. Nauwelijks geïsoleerd. Veel mensen zouden juichen als ze 6000 euro krijgen om een dergelijk huis te verlaten. Maar niet Liesbeth Peper uit Olst. De 81-jarige bewoner van een naoorlogse noodwoning aan de Olsterkampweg hoopt vurig dat haar huisje gespaard blijft van de sloop, die begin 2021 gepland staat.

Toen Peper in 2008 haar kleine vrijstaande huisje aan de Olsterkampweg betrok, wist ze al dat haar woning op de nominatie stond om gesloopt te worden. Net als de overige negentien naoorlogse noodwoningen in de straat. ,,Dat verbaasde me ook niet, niemand wilde in dit huisje wonen. Negentien mensen hadden deze woning voor mij geweigerd. Kan je nagaan hoe het eruit zag. Maar ik heb de woning wél geaccepteerd.” 

Salland