Volledig scherm
Fabio en zijn zus Stella Bouwhuis openen in maart een ijssalon van Talamini in het centrum van Raalte. © Talamini/Facebook

Likken aan Talamini-ijs kan straks ook in Raalte

Liefhebbers van Italiaans ijs komen over twee maanden ook in Raalte aan hun trekken. Fabio Bouwhuis en zijn zus Stella beginnen er een Talamini-ijssalon aan de Nieuwe Markt. Ze krijgen op 1 februari de sleutel, gaan dan verbouwen en hopen begin maart open te gaan.

Fabio is een kleinzoon van Elio Talamini, de beroemde naamgever van de vele ijssalons in Nederland. Hij en Stella runnen sinds vier jaar een Talamini-vestiging aan het Marktplein in Apeldoorn. In Deventer hebben zij een standplaats voor een ijstruck bij het pontje over de IJssel. 

Positieve geluiden van bekenden over het centrum lokten Fabio Bouwhuis eind vorig jaar voor het eerst naar Raalte.  ,,We hoorden ook dat veel mensen vanuit Raalte tot op heden naar Deventer of Zwolle gingen voor ijs van Talamini. Dat hoeft binnenkort niet meer. Mijn zus en ik zullen zeker in het begin veelvuldig zelf in de nieuwe ijssalon staan.”

Salland