Jordi Stoelers, hoofd zwemzaken van Zwembad Tijenraan in Raalte. Tijenraan biedt sinds kort alleen nog maar het complete Zwem-ABC aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordi Stoelers, hoofd zwemzaken van Zwembad Tijenraan in Raalte. Tijenraan biedt sinds kort alleen nog maar het complete Zwem-ABC aan. © Ruben Meijerink

Lof van andere baden voor keuze ABC-diploma zwembad Tijenraan Raalte, maar: ‘Zover gaan wij niet’

Sallandse zwembaden kijken positief naar de keuze die zwembad Tijenraan uit Raalte maakt. Het Raalter bad doet het AB-zwemmen in de ban en kiest ervoor om alleen nog het complete Zwem-ABC aan te bieden. Desondanks lijkt het (nog) geen voorbode voor veranderingen bij andere baden in de omgeving. ,,Ze hebben helemaal gelijk, maar om ouders zoiets te ‘verplichten’ vind ik lastig’’, zegt Ruud Heyt, eigenaar van zwemschool De Walvis in Raalte.

8 reacties

 • Sue Vander

  2 maanden geleden
  Belachelijk, ouders hebben niet altijd het geld. Sommige kinderen zijn ook laatbloeiers. Zelf heb ik het b nooit gehaald omdat ik niet vergenoeg onder water kon zwemmen. Enkele jaren later wel. Toch kon ik mij prima redden de tussenliggende jaren in het water.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Leuke badmeester, trouwens.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Wat pas echt normaal en goed zou zijn, is dat de gemeente het ABC-pakket onderdeel maakt van het verplichte lespakket bewegingsonderwijs basisscholen. De schoolbesturen krijgen geld van de rijksoverheid voor bewegingsonderwijs. En als dat net niet genoeg is, lapt de gemeente beetje bij. Geen kind verlaat de basisschool zonder ABC. Hoe moeilijk kan het zijn.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  Logisch dat andere zwemscholen vol lof zijn.....die zien een gratis marketing campagne en willen gewoon meer geld binnen harken.
 • Janneke Bos

  2 maanden geleden
  Heb geen diploma. Vroeger wel les gehad maar toen ik toe was aan lessen in het grote bad, hield het schoolzwemmen voor dat seizoen op. Misschien beter om wel een zwemdiploma te halen.
 1. Stoffelijke overschotten van ruim driehonderd nonnen en één pastoor uit Raalte gaan verhuizen
  PREMIUM

  Stoffelij­ke overschot­ten van ruim driehon­derd nonnen en één pastoor uit Raalte gaan verhuizen

  Het kerkhof van de Zusters van Liefde in Raalte wordt op korte termijn geruimd. Het gaat om 354 graven op het terrein van zorginstelling Angeli Custodes, achter het voormalig ziekenhuis. De graven zullen in maart en april door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. De stoffelijke resten worden gecremeerd en vervolgens in Tilburg herbegraven. Het kloosterkerkhof wordt aan zorginstelling Angeli Custodes geschonken en zal bij de tuin worden getrokken.
  Raalte, Deventer