Volledig scherm
Lokale ondernemers in de gemeente Raalte moeten meer opdrachten van de gemeente kunnen uitvoeren. © Gerard Vrakking

Lokale ondernemers krijgen meer kansen van de gemeente Raalte

Ondernemers uit de gemeente Raalte moeten meer kansen krijgen om activiteiten voor de gemeente uit te voeren. In dat streven hebben de Kring Raalter Werkgevers en de gemeente de handen ineengeslagen. Samen hebben ze de website www.bedrijvenregisterraalte.nl ontwikkeld, waarop bedrijven uit de gemeente Raalte kunnen aangeven wat ze in huis hebben.

De website is niet openbaar en bedoeld voor ondernemers uit de gemeente Raalte en ambtenaren van die gemeente. Bij de diensten die lokale bedrijven kunnen leveren aan de gemeente, kan het om van alles gaan: van het leveren van koffie en het onderhoud van het openbaar groen tot de aanschaf van stoelen en het verzorgen van communicatie.

 1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

  Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

  Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.
 2. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
  PREMIUM

  Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

  Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland