Volledig scherm
Onder ideale omstandigheden trakteerde het Orkest van het Oosten het veelkoppige publiek op Landgoed De Haere op een fraai concert. © Arjan Gotink

Magische concertavond op Olster landgoed

Op Landgoed De Haere in Olst hebben zaterdagavond circa 1200 bezoekers intens genoten van het Slotgrachtconcert verzorgd door het Orkest van het Oosten. ,,Het was echt fantastisch en het orkest heeft prachtig gespeeld.  Het weer was ons grootste cadeau”, zegt Jet Nieboer van Stichting IJssellandschap. De eerste bezoekers meldden zich al rond half zes, drie uur voor aanvang van het concert, met stoelen en picknickmanden. 

Vooraf waren dirigent Jamie Philips en presentator Eric Robillard volgens Nieboer nog lichtelijk bezorgd geweest of het publiek niet te luidruchtig zou zijn.  Die vrees bleek onterecht. Nieboer: ,,Tijdens het concert was het doodstil. Naast het orkest hoorde je alleen de krekels. Op een gegeven moment keek ik achter me en zag ik iedereen ongelooflijk genieten. Toen was ik wel trots dat we dit samen met het orkest na zoveel jaar weer hebben weten neer te zetten. Het was precies zoals we hoopten dat het zou zijn.”

Als het aan Nieboer ligt, komt er volgend jaar ook weer een Slotgrachtconcert op De Haere. ,,We gaan er helemaal voor, dat is wel de intentie.”  

Salland