Man (31) uit Nijverdal omgekomen bij ongeluk op N35 bij Haarle

videoEen 31-jarige man uit Nijverdal is vanmorgen bij een ongeluk op de N35 ter hoogte van Rendac om het leven gekomen. 

Het ongeval gebeurde woensdagochtend omstreeks 05.20 uur. Een vrachtauto komende vanaf Raalte, reed in de richting van Nijverdal. Ter hoogte van Rendac sloeg het voertuig linksaf. De oplegger van de vrachtauto stond op dat moment echter nog op de N35. „Vermoedelijk is de bestuurder van de vrachtwagen te vroeg afgeslagen, stond ie stil en is ie gaan kijken: kan ik hier draaien? Maar onderzoek moet dat verder uitwijzen”, aldus een woordvoerster van de politie.

Mist

Dat de bestuurder van de vrachtauto mogelijk de verkeerde afslag nam, komt waarschijnlijk door de mist. De bestuurder van het bestelbusje heeft, vermoedelijk óók door de mist, de oplegger niet gezien en knalde er tegenaan. De bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie (VOA) heeft na het ongeval urenlang onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding. Vanwege het politieonderzoek zat de weg tot 11.00 uur dicht. Verkeer werd omgeleid.

Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond. „Het vermoeden dat de mist een rol heeft gespeeld, is onderdeel van het onderzoek. Er moeten onder meer nog getuigen worden gehoord en er wordt sporenonderzoek gedaan.”

In deze regio was in de ochtendspits sprake van zeer dichte mist. Vliegbasis Twente meldde om 06.00 uur een zicht van slechts 35 meter.

Eerdere ongelukken

Het is de derde keer in korte tijd dat een ernstig ongeluk gebeurt op exact dezelfde locatie. Vorige maand kwam een 73-jarige vrouw uit Nijverdal om het leven bij een verkeersongeval. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. 

Twee weken daarvoor ging het ook al mis op dezelfde plek:  een 39-jarige man uit Amsterdam kwam toen om het leven, nadat hij met zijn auto frontaal op een 49-jarige automobiliste uit Nijverdal botste.

Volledig scherm
De locatie van het ongeluk op de N35 © wegstatus.nl
Volledig scherm
De N35 is afgesloten na een ongeluk tussen een vrachtwagen en personenauto © News United

Salland