De politie tijdens een verkeerscontrole. (Dit is niet de bewuste auto uit het verhaal)
Volledig scherm
De politie tijdens een verkeerscontrole. (Dit is niet de bewuste auto uit het verhaal) © Politie Team Verkeer Oost-Nederland

Man haalt politie in tijdens verkeerscontrole in Raalte (en gaat nog veel verder)

Precies ter hoogte van een verkeerscontrole de politie inhalen over een doorgetrokken streep. Dat laat je als automobilist wel uit je hoofd. Zou je denken. Toch gebeurde het gisteren op de N332 bij Raalte. En de bestuurder maakte het nog veel bonter. 

De politie controleerde weggebruikers woensdag op de N332 tussen Raalte en Heeten. En daar werden agenten dus ingehaald door een automobilist. Niet handig, zeker omdat hij daarbij een doorgetrokken streep negeerde.

De politie zette per motor de achtervolging in. En ondanks dat dit gewoon een opvallende politiemotor was, weerhield dat de automobilist er niet van nóg meer overtredingen te maken.

‘Niet verstandig’

De man besloot vlak voor een bocht nogmaals in te halen en wederom links van een doorgetrokken streep te rijden. Hij haalde daarbij snelheden van zo'n 100 kilometer per uur, terwijl slechts 80 was toegestaan. ‘Niet verstandig’, concludeert de politie.

Toen de man aan de kant werd gezet, werd het (voor hem) alleen maar erger. Hij droeg namelijk geen autogordel en zijn voorruit en voorste zijruiten bleken te donker getint. 

Net geblowd

Als klap op de vuurpijl bleek een speekseltest positief uit te slaan op THC, omdat de bestuurder niet lang ervoor had geblowd. Na een bloedproef mocht de man weer naar huis, maar wel met meerdere bekeuringen én een rijverbod van 24 uur op zak.

De politie wacht de uitslag van het bloedonderzoek nog af. Bij een te hoge waarde wordt ook hiervoor proces verbaal opgemaakt. Een rijgeschiktheidsonderzoek op eigen kosten zal dan volgen.

Salland