Volledig scherm
Een verdachte van zware mishandeling in Raalte heeft de politie opgepakt in Deventer. © ANP

Man wordt maand na mishandeling in Raalte opgepakt in Deventer

Op verdenking van zware mishandeling op de Grote Markt in Raalte heeft de politie deze week in Deventer een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde na een maand van rechercheren.

Op beelden die gemaakt zijn door een oplettende omwonende is volgens de politie te zien dat de verdachte iemand op grove wijze tegen het hoofd trapte. Dat gebeurde tijdens een massale vechtpartij op zaterdag 10 maart. Daarbij waren circa twintig mensen betrokken.

Ernst

Hoewel niemand aangifte heeft gedaan, besloten Openbaar Ministerie en de politie vanwege de ernst van de zaak toch een opsporingsonderzoek in te stellen. De verdachte zit nog vast. De Raalter politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

  1. Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie
    PREMIUM

    Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie

    Moskeeën in Oost-Nederland hebben zich beraden op extra maatregelen rond het vrijdaggebed van vandaag. Aanleiding is de aanslag op twee islamitische gebedshuizen, vorige week vrijdag in Nieuw-Zeeland. Ook de schietpartij in Utrecht draagt bij aan de toenemende gevoelens van onveiligheid. Maar niet overal wordt nog extra gesurveilleerd. Niet nodig, zegt het Raalter moskee-bestuur. ,,Maar als er iets is kunnen we meteen de wijkagent bellen.’’

Salland