De gemeente Olst-Wijhe ziet graag 75 tot 125 woningen verrijzen in het gebied tussen het zonnepark (rechtsboven) en de onverharde weg die tussen de weilanden doorloopt (in het midden op de foto).
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Olst-Wijhe ziet graag 75 tot 125 woningen verrijzen in het gebied tussen het zonnepark (rechtsboven) en de onverharde weg die tussen de weilanden doorloopt (in het midden op de foto). © Ronald Hissink

Meer woningbouw Noordmanshoek in Wijhe, stichting mag het gaan onderzoeken

Kunnen er tussen de 75 en 125 extra woningen worden gebouwd in de Noordmanshoek in Wijhe? Dat gaat de gelijknamige stichting onderzoeken. De gemeenteraad van Olst-Wijhe staat achter het plan, zo bleek maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

 1. Veel meer woningen in Noordmanshoek in Wijhe? ‘Eerst mocht het geen wijk worden, nu ineens wel’
  PREMIUM

  Veel meer woningen in Noordmans­hoek in Wijhe? ‘Eerst mocht het geen wijk worden, nu ineens wel’

  Stichting Noordmanshoek werkt al ruim vijf jaar aan de plannen voor een plek aan de rand van Wijhe waar duurzaam voedsel verbouwen, energie opwekken en groen wonen centraal staan. Omdat de behoefte aan nieuwe huizen ook in Olst-Wijhe groot is, heeft de gemeente aan de stichting gevraagd of er in plaats van 30, misschien 75 tot 125 woningen in de plannen kunnen worden opgenomen. ,,Het mocht geen wijk worden en nu ineens wel’’, zegt stichtingsvoorzitter Anton Kleine Schaars.
 2. Bouwen voor eigen burgers, maar hoe regel je dat? Fracties Olst-Wijhe willen onderzoek naar mogelijkheden
  PREMIUM

  Bouwen voor eigen burgers, maar hoe regel je dat? Fracties Olst-Wij­he willen onderzoek naar mogelijkhe­den

  Hoe bescherm je de eigen inwoners tegen de overmatig stijgende koop- en huurprijzen op de woningmarkt en bied je hun de kans een huis te kopen of huren in de eigen omgeving? GemeenteBelangen Olst-Wijhe wil dat het gemeentebestuur onderzoekt of dat mogelijk is met een zogeheten ‘doelgroepenverordening’. De CDA-fractie kijkt op haar beurt naar de inzet van anti-speculatieregels.