Ruud Schoemaker en Lotte Oonk vonden een enorm wespennest op hun logeerkamer aan de Schapendijk in Rijssen.
Volledig scherm
Ruud Schoemaker en Lotte Oonk vonden een enorm wespennest op hun logeerkamer aan de Schapendijk in Rijssen. © Han Haveman

Mega-wespennest in Rijssen: 'Misschien wel iets voor Guiness Book of Records'

Ruud Schoemaker (29) uit Rijssen schrok enorm toen hij vrijdag de plafondplaten van de logeerkamer verwijderde. Hij wist natuurlijk wel dat zich daar ergens een wespennest moest bevinden, maar had nooit kunnen bevroeden dat dit nest zo enorm groot was. „Meer dan een meter in doorsnede”, gebaart Schoemaker nog steeds onder de indruk.

 1. Deze GGD’ers bezoeken mensen die te ziek, bang of verward zijn voor de teststraat: ‘Hij beet de teststaaf doormidden’
  PREMIUM
  video

  Deze GGD’ers bezoeken mensen die te ziek, bang of verward zijn voor de teststraat: ‘Hij beet de teststaaf doormidden’

  Bij coronaklachten moet je naar de teststraat. Maar wat als dat niet gaat? In sommige gevallen is bezoek aan huis mogelijk, bijvoorbeeld van Gerrit en José van GGD IJsselland. Ze maken van alles mee, van stukgebeten teststaafjes tot een geestelijke die aanwezig is bij de test. ,,Mensen bieden vaak een kopje koffie aan. Heel lief maar hoe sneller we buiten zijn hoe beter."
 2. Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’
  PREMIUM

  Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’

  De paardenhandel met Engeland staat door de brexit op scherp. Zomaar even paarden het Kanaal oversturen gaat nog wel. Maar terug – van Engeland naar het Europese vasteland – is een stuk lastiger. De prijzen voor een paard verdubbelen of verdrievoudigen gemakkelijk door alle extra EU-regels. ,,U kunt bedenken wat dat met de markt doet”, zegt Harold Zoet, paardentransporteur uit Wezep en bestuurslid van landbouworganisatie LTO Noord.
 1. Enorme explosie in centrum Madrid
  Play

  Enorme explosie in centrum Madrid

 2. Tijdens avondklok de hond uitlenen? “Dat gaan we niet doen!''
  Play

  Tijdens avondklok de hond uitlenen? “Dat gaan we niet doen!''

Salland