Frank Hosmar met Alphaville, goed voor acht olympische medailles.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Hosmar met Alphaville, goed voor acht olympische medailles. © NESimages / Johan Wolff

Met de kinderen op de tribune afscheid nemen met goud; gaat Frank Hosmar voor de herkansing in Parijs?

PAARDENSPORTHet had in Tokio met zijn kinderen op de tribune en een eerste gouden plak moeten uitmonden in een waar familiefeest en een prachtig afscheid. Het werd voor de Haarlese para-ruiter Frank Hosmar (53) tweemaal zilver en één keer brons in een vrijwel lege arena. Dus weigert hij na acht paralympische medailles vooralsnog een punt achter zijn carrière te zetten.

 1. Oppositie lijnrecht tegenover coalitie rond veilige oversteek over N35 in Haarle en Nijverdal: ‘Historische fout’
  PREMIUM

  Oppositie lijnrecht tegenover coalitie rond veilige oversteek over N35 in Haarle en Nijverdal: ‘Histori­sche fout’

  Twee fietsloopbruggen over de N35, in Haarle en Nijverdal, zijn definitief goedgekeurd door de gemeenteraad van Hellendoorn. Maar het laatste woord is nog niet gezegd over dit plan. Dinsdagavond stonden de oppositiepartijen lijnrecht tegenover de coalitie in de Hellendoornse raad over de keuze voor deze maatregelen. ,,Het is een project van luchtfietserij’’, vindt VVD-raadslid Winnie Müller.
 2. Meer dan 100 omwonenden tegen zonneparkplannen Sumpelweg Heeten: ‘Wel de lasten, niet de lusten’
  PREMIUM

  Meer dan 100 omwonenden tegen zonnepark­plan­nen Sumpelweg Heeten: ‘Wel de lasten, niet de lusten’

  Meer dan honderd omwonenden rond de zonneparklocatie aan de Sumpelweg zijn tegen de plannen voor een zonnepark op die plek. Één van de omwonenden, Peter Campmans, trekt aan de bel over het plan voor een park van achttien hectare in Heeten. Hij verzamelde tientallen handtekeningen en stelt daarnaast een andere locatie voor. ,,Ik ben voor het opwekken van duurzame energie, maar tegen dit plan strijd ik tot aan de hoogste rechter.’’

Salland