Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Miljoenen naar Deventer en Raalte voor ondergronds krijgen hoogspanningskabels, maar hoe haalbaar is het?

Het ondergronds brengen van hoogspanningskabels in Raalte en Deventer moet een stukje dichterbij komen. In een voorstel van de Provinciale Staten valt te lezen dat bij elkaar opgeteld voor beide gemeenten een kleine 2 miljoen euro beschikbaar gesteld moet worden om de ondergrondse verkabeling mogelijk te maken. 

 1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
  PREMIUM

  Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

  De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.
 2. ‘Lugubere’ tattoo van Marely (48) heeft bijzondere boodschap: ‘Deze is voor alle zogenaamd moeilijke kinderen’
  PREMIUM
  Ik en mijn tattoo

  ‘Lugubere’ tattoo van Marely (48) heeft bijzondere boodschap: ‘Deze is voor alle zogenaamd moeilijke kinderen’

  Van rariteit tot gewoonste zaak van de wereld: de tatoeage rukt al jaren heel hard op in het straatbeeld. Maar betekent zo’n huidversiering eigenlijk iets voor de houder ervan? En zo ja, wat dan? In Ik en mijn tattoo vertellen mensen over hun mooiste, gekste, grappigste of op wat voor manier dan ook meest bijzondere tatoeage. Vandaag: Marely Aaltink uit Nijverdal van de tattooshop Cult+Art Shop.
 3. Eerder Achterbroek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’
  PREMIUM
  video

  Eerder Achter­broek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’

  Philip Dirk baron van Pallandt zou er trots op zijn: Natuurmonumenten heeft ‘zijn’ landgoed Eerde met liefde onderhouden en opgeknapt. De laatste jaren is hard gewerkt aan herstel van de lanen en zichtas rond kasteel Eerde en de restauratie van de uit 1715 daterende havezate zelf. Ondertussen is ook een ander kroonjuweel van het 500 hectare grote landgoed niet verwaarloosd: het Eerder Achterbroek.

Salland