Zonnepanelen op het dak van het Carmel College Salland in Raalte. Teamleider facilitair Ron van Dam poseert op deze in februari gemaakte foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op het dak van het Carmel College Salland in Raalte. Teamleider facilitair Ron van Dam poseert op deze in februari gemaakte foto. © ARCHIEFFOTO HISSINK

Minder panelen dan gedacht op daken ‘Carmel’-scholen, in Raalte wél geplande aantal gelegd

Stichting Carmelcollege, waaronder het Carmel College Salland in Raalte valt, heeft haar grote project Zonnestroom grotendeels afgerond. De stichting investeerde circa 5 miljoen euro om 31 van haar 54 schoolgebouwen te voorzien van zonnepanelen. Begin dit jaar ging zij uit van ruim 17.000 panelen, het zijn er bijna 15.000 geworden.

,,Op een aantal schooldaken konden we bijvoorbeeld door te veel schaduwwerking minder panelen kwijt dan vooraf was ingeschat en op sommige daken juist meer, maar in totaal zijn het er inderdaad ruim tweeduizend minder geworden”, zegt adviseur huisvesting van Leon Dullaart in een reactie. Hij verwacht dat er op scholen in Denekamp, Almelo en Delden in totaal nog wel plek is voor een paar honderd panelen.

Salland