Archiefbeeld van het Olasfa-terrein in olst.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van het Olasfa-terrein in olst. © FOTO HISSINK

Miscommunicatie gemeente Olst-Wijhe in Olasfa-dossier wekt verbazing: besluit commissie ligt er allang

Omwonenden van het Olasfa-terrein in Olst reageren verbaasd op de reactie van de gemeente Olst-Wijhe in een eerder verhaal van de Stentor deze week. Daarin gaf de gemeente te kennen dat er tóch niet deze maand een advies ligt van de bezwarencommissie over het bezwaar van de omwonenden over de herontwikkeling van het terrein. ,,Onzin, de uitspraak is al anderhalve week geleden bij ons binnengekomen’’, zegt Nees Westerhout, een van de omwonenden. 

 1. Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’
  PREMIUM

  Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’

  De ledenaantallen van scoutingverenigingen schieten door het dak. Nog nooit wilden zoveel kinderen zich voegen bij de kabouters, bevers of welpen. Maar een volgend probleem dient zich aan: er is een groot tekort aan begeleiders, blijkt uit een rondvraag onder verenigingen. Bij een scoutingvereniging uit Lochem wordt zelfs het clubhuis te klein. ,,We barsten echt uit onze voegen.”
 2. Stichting Goede Buren Olst-Wijhe stelt toekomst veilig: ‘De spaarpot is nu weer goed gevuld’
  PREMIUM

  Stichting Goede Buren Olst-Wij­he stelt toekomst veilig: ‘De spaarpot is nu weer goed gevuld’

  Het spande erom, maar het voortbestaan van de Goede Buren Verzamelwinkel in Olst is gered. Naast een succesvolle crowdfundingsactie, kon de stichting door de inkoopactie ‘Dubbelbesparen’ de spaarpot extra vullen. Bestuurslid Paul Hendriksen: ,,We hebben ontdekt dat we als stichting zo’n omvangrijke klus best goed aankunnen. Hierdoor hebben we nu een steviger basis onder het initiatief.’’

Salland