Volledig scherm
PREMIUM
Zoals er ook al een rijdt tussen Heeten en Deventer, zou ook een buurtbus van Lemelerveld en Luttenberg naar Raalte moeten rijden. © Jacobien De Krijger

Mogelijk buurtbus naar Luttenberg

Er wordt een poging ondernomen om een buurtbus te laten rijden tussen Lemelerveld, Luttenberg en Raalte, en vice versa. De lijn gaat alleen van start als zich minstens ongeveer dertig chauffeurs aanmelden.

Als de buurtbus er komt, is Luttenberg na vele jaren weer bereikbaar met het openbaar vervoer. De verbinding lost nog een ander probleem op, dat na 17 februari volgend jaar ontstaat als de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer ingaat. Bus 162 rijdt daarna niet langer van Lemelerveld naar Raalte. De buurtbus neemt ook dat traject mee.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Salland