Volledig scherm
Volle bak en een wielersfeertje bij de Grote Sallandse Wielerquiz. © Johan Kiekebosch

Mooie Mario’s winnaar Grote Sallandse Wielerquiz

De Grote Sallandse Wielerquiz 2019 is vrijdagavond gewonnen door Mooie Mario’s. Het drietal won de grote wisselbeker na een ‘uiterst spannende finale met een banddikte voorsprong’, aldus de organisatie.

Quizleiders Martijn Smit en Dick Vloedgraven presenteerden de avond in het clubhuis van het organiserende CRT. Het clubhuis was opgesierd met klassieke wielertruien, voor deze gelegenheid geleend van het Wielermuseum van Harm Job

Alle vragen waren voorzien van foto- en filmmateriaal. CRT had ditmaal de vragen wat gemakkelijker gemaakt dan voorgaande jaren.  Eén van de ronden bestond uit het tonen van wielertruien en fietsschoenen waarin voormalige profrenners hadden gefietst. De vraag was telkens om welke renner het ging.

Finaleteams

De drie finaleteams hadden zich in voorgaande jaren ook van voren laten zien. WK Bergen, winnaar van de eerste twee Wielerquizen, moest ditmaal genoegen nemen met het brons. Surplace, met de enige vrouwelijke deelnemer Loes Markerink in hun midden, ging met de tweede plaats aan de haal. De Mooie Mario’s, die zich met hun naam lieten inspireren door ‘mooie’ Mario Cipollini, prolongeerden hun titel. Het team bestond uit Hens Oplaat, Martijn Kogelman en Jurgen Reimert.

Na drie versies van de Grote CRT Wielerquiz, was de quiz ditmaal omgedoopt tot Sallandse Wielerquiz om meer deelname te trekken uit de regio. 

Salland