Volledig scherm
© ANP XTRA

Motie voor steun aan HoogOverijssel sneuvelt

Een plan om de actiegroep HoogOverijssel 50.000 euro te geven voor nader onderzoek naar alternatieve routes van en naar Lelystad Airport is woensdagavond gestrand in de provinciale staten van Overijssel.

SP-fractieleider William van den Heuvel lanceerde het voorstel omdat volgens hem ‘de stem van de bevolking veel beter gehoord moet worden in deze kwestie’ en HoogOverijssel heeft bewezen dat ze daarvoor de kennis in huis heeft.

HoogOverijssel zorgde er met adequate berekeningen voor dat ex-staatssecretaris Sharon Dijksma moest erkennen dat de door de overheid gehanteerde berekeningen van geluidsoverlast onder de vliegroutes fout zijn. En dit weekend voegde ze daaraan nog toe dat er onvoldoende deskundigheid is bij haar oude ministerie.

De actiegroep heeft 100.000 euro nodig voor aanvullend onderzoek naar de effecten van de vliegroutes, voor het ontwikkelen van alternatieven en voor onafhankelijke toetsing van haar bevindingen. De gemeentes Dalfsen en Steenwijkerland doneerden elk al 10 mille.

“Overijssel is een grote partij en heeft geld en moet dus ook een bijdrage leveren”, aldus Van den Heuvel. “Een serieuze contra-expertise kost geld”.

Uit vrees voor precedentwerking kreeg hij onvoldoende steun voor zijn plan.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland