Volledig scherm
Een van de 55 drukbezochte optredens in de Nicolaaskerk tijdens de zevende Open Muziekestafette Heino. © Muziekestafette

Muziekestafette Heino groot succes

De zevende editie van de Open Muziekestafette Heino is vrijdag en zaterdag een groot succes geworden. Vanaf vrijdagmiddag kwart voor twee tot zaterdagavond kwart voor elf passeerden 55 optredens van koren, muziekgezelschappen en solisten de revue in de goedgevulde Nicolaaskerk. 

Huub Schulz uit Dalfsen was de presentator, maar tijdens het optreden van de Stuwzangers trok hij even een ander jasje aan. Volgens een koster waren er toen 500 mensen in de Heinose kerk. Ook bij de andere optredens was veel publiek, meldt mede-organisator Flip Jonkman. De Heinose muziekvereniging Ons Genoegen verzorgde een bijzondere finale met muziek en beelden 'van toen'.

Sponsors

De Stichting Open Muziekestafette Heino bestaat nu uit René Wibier uit Vilsteren, Gerard Lammers uit Luttenberg en Flip Jonkman uit Heino, maar binnenkort wijzigt de samenstelling. Het vernieuwde bestuur moet voor de achtste editie op zoek naar nieuwe sponsors. ,,Hopelijk komt er weer een bijdrage van de gemeente Raalte. De provincie wil niet meewerken alhoewel men ‘verbinding’ hoog in het vaandel heeft staan. Onlangs werd een subsidieaanvraag afgewezen omdat het niet ‘vernieuwend’ zou zijn. Dat is niet erg opbeurend en zeer teleurstellend!'', besluit Jonkman in mineur.

Salland