Deze naoorlogse huurhuizen aan het Kerkpadsblok in Wijhe komen mogelijk in aanmerking voor de monumentale status, maar erfgoedvereniging Heemschut wil juist dat vier van dit soort huisjes in Olst blijven staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze naoorlogse huurhuizen aan het Kerkpadsblok in Wijhe komen mogelijk in aanmerking voor de monumentale status, maar erfgoedvereniging Heemschut wil juist dat vier van dit soort huisjes in Olst blijven staan. © Gerard Vrakking

Naoorlogse huisjes in Olst geen monument, dezelfde huisjes in Wijhe misschien wél: ‘Dat was niet ons doel’

De sloop van alle naoorlogse noodwoningen aan de Olsterkampweg lijkt een stap dichterbij. Tegenstanders wilden graag vier huisjes behouden als gemeentelijk monument, maar de monumentencommissie adviseert Olst-Wijhe deze huisjes geen status te geven. Daarvoor in de plaats gaat de gemeente nu kijken of soortgelijke wederopbouwhuisjes in Wijhe wél tot gemeentelijk monument kunnen worden benoemd. ,,Dat is leuk, maar daar is het ons helemaal niet om te doen. Het gaat ons om Olst’’, zegt Cees Kunkeler van erfgoedvereniging Heemschut.

1 reactie

  • Hans Voskamp

    2 maanden geleden
    Afbreken en zo snel mogelijk betaalbare huur en koopwoningen voor jonge Olsternaren bouwen. Dit waren noodwoningen en hebben zeker geen historische waarde. Laat alle valse sentimenten varen en bouw snel. Durf ook rustig te kijken naar lokale behoefte en zorg er voor dat nu eindelijk eens de jonge mensen uit Olst e.o. de voorrang krijgen! Zorg maar dat dit kan. Daarvoor stemmen we op lokale politiek. Er zijn al veel te veel kavels in Olst naar niet inwoners gegaan.

Salland